• ×

12:26 مساءً , الخميس 18 سبتمبر 1445

Kalbin rahatlarsın diye.. Sırada ne var? Ey ateistler? / Hamid Ali Abdul Rahman

بواسطة : admin
 0  0  371
زيادة حجم الخطزيادة حجم الخط مسحمسح إنقاص حجم الخطإنقاص حجم الخط
إرسال لصديق
طباعة
حفظ باسم
 Kalbin rahatlarsın diye.. Sırada ne var? Ey ateistler? / Hamid Ali Abdul Rahman
Rahman ve Rahim olan Allah'ın (c.c) adıyla
Hiç kimseye, huzurlu bir kalp, sağlam bir iman ve derin bir sükûnetten daha büyük bir nimet verilmemiştir.
Neden bu makale?:
- Eğer mümin isen, bu makale senin imanını artıracaktır.
- Ateistlerin yanlış olduklarını göstermek için makalede bahsedilenlerin bir kısmına ihtiyacınız olabilir.
- Kalbinizde bir şüphe tohumu varsa! Bu makale kesinlikle onu temizlemenize, arındırmanıza ve sağduyuya geri getirmenize yardımcı olacaktır.
İnsan, diğer canlılardan farklı bir varlıktır, kendisine verilen güçler bakımından farklı, özgürlük, irade ve akıl bakımından farklıdır. Biz bu yazımızda Allah'ın bize bahşettiği bu güç ve yeteneklerin bir kısmını idrak ve tefekkürde kullanacağız.
Başlamadan önce diyorum ki: Yirmi birinci yüzyılda olduğumuz ve bilim çok ilerledi, insan düşüncesi gelişti ve insan zekası defalarca çoğaldı, hala Allah'ın varlığını inkar edenler olduğunu bilseniz çok şaşırırdınız.
Fransız filozof Pascal şöyle der: "Akıllı diyebileceğimiz iki tip insan vardır: Tanrı'ya O'nu bildikleri için kulluk edenler ve O'nu tanımadıkları için O'nu aramaya çalışanlar."
“(Antony Flew)*'i ateizmi reddetmeye götüren bilimsel/zihinsel/felsefi delil, yirminci yüzyılın son çeyreğinden itibaren bilim, felsefi ve dini çevrelerde dolaşan (Akıllı Tasarım) kavramıdır. Akıllı tasarım kavramı şu şekildedir: Evrenin doğuşu ve yapısı, yaşamın ve canlıların ortaya çıkışı, onun rastgele meydana geldiği gerçeğini tamamen dışlayan muazzam bir karmaşıklık derecesine ulaşır ve arkasında akıllı, bilgili ve yetenekli bir tasarımcı olması zorunludur.”
Dr. Amr Şerif, Bir Zihin Yolculuğu
Anthony Flew ayrıca şunları söylüyor: “Modern bilimin evrenin yapısında kanıtladığı inanılmaz karmaşıklık, akıllı bir tasarımcının varlığını gösteriyor. Ayrıca, yaşamın kökeni üzerine yapılan son araştırmalar ve DNA molekülünün son derece karmaşık yapısı ve şaşırtıcı performans yöntemi hakkında ortaya çıkan bilgiler, akıllı tasarımcının varlığının zorunluluğunu doğrulamaktadır.” (a.g.e.)
(*)Antony Flew, düşünce, felsefe ve ateizm alanlarında ünlü bir isimdir. Modern çağın en büyük ateistlerinden biri olarak kabul edildi.. Seksen yaşına geldikten sonra bir tanrının varlığına inanmaya başladığını açıklamış ve (Yanılmışım Tanrı Varmış) adlı bir kitap yazmıştır.

Bu kavram (akıllı tasarım kavramını demek istedim) bir grup kıdemli biyolog, fizikçi, kimya ve matematik ile bir grup filozof tarafından benimsenmiştir.. Uzatma korkusu olmasaydı, bunu doğrulayan onlarca metni size iletirdim. Bazılarını referansınız için bu makaleye dahil edeceğiz..
İnsanın zihinsel gelişimi onu tümdengelim, analiz, eleştiri ve yakınlaşmada daha akıllı hale getirir, böylece Tanrı'nın varlığına dair fiziksel kanıtlara ihtiyaç duymaz. Günümüz ateistleri bize, insanların peygamberlerinden Allah'ın varlığına dair somut, maddi deliller talep ettikleri ve "Allah'ı bize açıkça göster" dedikleri, İslam öncesi erken dönemleri hatırlatır. Geçmiş çağlarda insanlar daha az zekiydi ve bu onları Tanrı'nın varlığını inkar etmeye itti. Akılları veya diyelim ki mütevazi zekaları, insanın bedeni çürüdükten sonra yaşamın geri dönüşünü kavramamalarına neden oldu. İnkar etmeleri ve maddi delil istemeleri, Aziz ve Celil olan Allah'ın kendilerine müjdeleyen ve uyaran birbiri peşinden peygamberler gönderdiğine neden olmuştur. Ve bu, Allah'tan bir rahmet ve kendilerine bir şefkat idi. Belki de Allah, bir veya iki peygamberi aynı zamanda veya yakın zamanlarda göndermiştir, çünkü insanların dar görüşlülükleri için somut, maddi delillere ihtiyaçları vardı. Bu yüzden peygamberlerin ve elçilerin getirdikleri deliller - ayetler - maddi deliller idi, Hz Salih'in devesi, Hz Musa'nın asası ve Hz İsa'nın sofrası gibi, vesaire. Sonra insan düşüncesinin gelişimini fark ederiz ve bu kültürel ve bilişsel birikim nedeniyle doğal bir sonuçtur. Gelen her nesil kendi kültürünü ve bilgisini kendinden öncekilerin kültürü, bilgisi ve tecrübeleri üzerine oluşturur, böylece bilgi büyür ve zeka artar. Bu nedenle Peygamberimiz Muhammed'in -Allah onu kutsasın ve ona huzur versin- ondan önceki peygamberler gibi tamamen maddi bir ayet getirmediğini görüyoruz. Peygamberimiz, maddi bir ayetten çok insan aklını ve zekasını tartışan entelektüel dil sahibi bir ayet ile gönderilmiştir. Peygamber ile diğeri arasındaki uzun zaman aralıkları da vardı. Peygamberlik mührü İslam Peygamberi Muhammed'di (s.a.s.), çünkü Allah'ın ilminde insanlar daha akıllı ve anlayışlı hale geldiler, ve onlara Yaratıcı olan Allah'ın varlığını gösterecek birine olan ihtiyaçları azalmıştır. Bu nedenle son zamanlarda -yirminci yüzyılda- Allah'ın varlığını inkar edenlerin çoğu, onu cahilliklerinden değil, kibir, inat ve yanılgılarından dolayı inkar etmektedirler. Çok azı cehaletinden inkar ediyor ve bu yüzden diyorum ki: Günümüzdeki ateistlerin hepsi değilse bile çoğu genç yaşta ve az bilgilidir. Cenab-ı Hakk'ın varlığı ispat gerektirmez. Allah'ın varlığını ispat etmeye çalışmamız çok ayıptır daha ziyade Allah'a karşı zevk ve edep eksikliğindendir, çünkü bu, sağduyu ve aklın gösterdiği sabitler, mutlaklar ve gerçeklerden biridir. “Gün ışığının kanıta ihtiyacı varsa, akıllarda hiçbir şey doğru değildir.” Mütenebbî. Kim Allah'ı bulmak isterse, önce kendi içinde arasın, ister istemez O'nu bulur. Sonra Allahın varlığını yarattığı eserlerinden yola çıkarak ispatlayabilir. Çünkü kâinatın Allah'ın Varlığını İspatıdır. Sunduğumuz kanitlar ve dış âlemden çıkarılan deliller sadece şu amaç içindir: kalbim rahat olsun.
Bu, konumuza ve daha fazla delillere bir girişti: -
Ateistler, evrenin ve yaşamın tesadüfen ortaya çıktığı şeklindeki ateist teorilerine, Darwin'in Evrim Teorisinin bir uzantısı olarak veya temeli alarak güvenirler. Gerçek şu ki, evrim teorisi Yaratan'ın varlığını inkar etmediği ve Yaratan'ın varlığı fikriyle çelişmediği, aksine desteklediği için bu bir çarpıtmadır. Teoriye ilişkin yorumlarının özeti.. Hayatın rastgele bir mutasyon sonucu olarak başladı, ardından canlıların bu büyük çeşitliliği ile sonuçlanan rastgele mutasyonlar.
Birçok bilim adamı bu yorumu yanlış olduğunu gösterip eleştirmiş ve mantıklı ve bilimsel cevaplar vererek reddetmiştir. Bu konuda birçok kitap, cilt ve makale yazılıp birçok konferans ve seminer verildi. Bu kadar kısa bir yazıda incelenemez. Onlardan bir kısmını size seçtim ve onlar yeterli. Diyorum ki: Aklı ve düşüncesi çalışana ve sadece hakikati arayanlara yeter. Heveslerine, psikolojik komplekslerine veya hastalıklı düşüncelerine uygun olanı arayan kişiye gelince, kitaplar çok da olsa ona yetmez.
Ateist fikirlere bakarsak, aralarındaki ortak paydanın hevâ ve hevesler olduğunu görürüz. Bu nedenle, iddia ettikleri gibi özgürlük talep ederler, özgürlüklerinin kısıtlanmasını veya baskı altına alınmasını istemezler. Dinleri vesayet ve özel hayatlarına müdahale olarak görürler, öte yandan ülkelerinin koyduğu kanunlardan kaçamazlar. Biri dini ve Allah'ı eleştirmeye cüret eder ama devleti eleştirmeye, kanunlarından sapmaya cesaret edemez. Yani kısıtlamalardan kurtulmak için dindarlıkla savaşmak saçma çünkü kısıtlamalar zaten var. Ayrıca ateistlerin ortak paydalarından biri de adalettir. Savaşların, felaketlerin, yoksulluk ve açlığın ilahi adaletle bağdaşmadığını kendi anlayışlarına göre görürler. Bu, genel olarak olayların dar görüşlülüğünden kaynaklanan çok zayıf bir anlayıştır. Bu dünyada insanlar arasında mutlak adalete (para, sağlık, güç, güç) ulaşmak mantıkla imkansızdır, yetenek farklılıkları nedeniyle imkansızdır. Bu nedenle mutlak adalet ahirettedir (ölümden sonra diriliş), yani kim bu dünya hayatında bir şeyden mahrum bırakılırsa, ahirette hakkını sonuna kadar alır. Dolayısıyla, Tanrı'nın varlığını inkar etme, aradıkları adalet fikrini yok eder. Birçok ateistin bir eksiklik ya da aşağılık kompleksine sahip oldukları farkedilebilir... Hastalıklar, kusurlar, yoksunluklar, psikolojik sorunlar, sosyal sorunlar... vb. Bu nedenle öfkelerini Allah'a atıp O'nu inkar ederler. Bu bize, beş oğlu ölen, her yıl biri hastalanıp sonra ölen bir kadını hatırlatır, onun üstünkörü anlayışı ona, "Eğer bir Tanrı olsaydı, bütün oğullarımın ölmesine izin vermezdi" dedirten bir kadını hatırlatır. Allah'a inanmadı çünkü aklı dayanamadı ve başına gelenleri anlayamadı. Bir başka örnek de, modern ateizmin bayraktarı ünlü fizikçi Stephen Hawking'dir... Ciddi bir sakatlığı vardı.. Teorilerini ve açıklamalarını düşünen kişi, Tanrı'ya olan nefretini sezer ve bu nedenle O’nu inkar etmeye çalışır. Ne diyor: Hawking, evrenimizin ortaya çıkışını açıkladı ve Yaratıcı'nın rolünü Çoklu Evren Teorisiyle değiştirdi. Hawking'in, Newton, Einstein, Max Planck ve fizikteki diğer büyüklerin saygı duyduğu Yüce Yaratıcı'yı ve O'nun büyüklüğünü tanıma fikrinden kaçmak için (Büyük Tasarım) adlı kitabında yaptığı hesaplamalarla kaç evreni varsaydığını biliyor musunuz?.. Kainatta 10 üzeri 500 evren bulunduğunu varsayıyordu!!!! Bu tıpkı en küçük çiviye ayrılmış bir arabayı getirip tüm parçalarını önünüze koymaya benzer, sonra bir ateist size sorar: Bu arabayı kurup tesadüfen ve rastgele çalıştırmanın matematiksel olasılığı nedir? Soru aslen yanlış ve cevap matematiksel olarak imkansız!! Bunun nedeni, parçaların kendilerinden hareket etmeyip üst üste gelmeyecek ancak büyük bir uzman tarafından bir araya getirilecek. Parça parça yapmaktan bahsetmiyoruz, sadece onları bir araya getirmekten bahsettiğimizi unutmayın. Eğer tesadüfen bir araya getirmek mümkün değilse parça parça, farklı ölçü, boyut ve işlevlerde nasıl yapılabilir ve her parça diğer parça ile orantılıdır.
İşte daha fazla kanıt:
Öncelikle, canlı bir hücrenin bileşenlerini düşünmenizi istiyorum: zar, sitoplazma, çekirdek, organeller, endoplazmik retikulum, amino asitler, DNA, vb. Bunlar üzerinde fazla durmak istemiyorum, çok fazladırlar. Her birinin çok kesin olarak tanımlanmış bir işlevi vardır. Çıplak gözle görülemeyen canlı hücrede kitaplar, ciltler yazıldı ve üniversitelerde okutulan bağımsız bir bilim haline geldi. Bütün bu parçaların ve unsurların aynı anda bu işlevlerle birleşmesi tesadüfen mümkün müdür.. Bu zaten bilime göre imkansızdır.. Bilime göre derken şunu kastediyorum (bilimin tüm bu unsurların ve işlevlerin bu tutarlılıkta bir araya gelmesi için katı koşullar koyduğu ve bu performans koşulları, bunların hepsinin tesadüfen karşılanmasının mümkün olmadığını teyit etmektedir). Akıl ve bilim kabul etmese de tesadüfen toplandığını kabul edersek, onların tartışma uğruna bir araya geldiklerini kabul edersek derim. Evrim teorisine göre rastgele mutasyonlar, onları rastgele çoğaltıp doğal seçilim yoluyla seçim yapmalarını sağlar. Bunun, yaşamın tek bir parçasında - tek bir organda - diğer organlar olmadan gerçekleşeceğini kabul edersek diğer organların nasıl ortaya çıktığını söylüyorum, karaciğer, kalp, böbrekler, akciğer vb. Cevaplanması imkansız olan en önemli soru, farklı organlar arasındaki rastgele mutasyonların koordinasyonu nasıldı? İki ya da üç üye arasındaki rastgele bir mutasyon, bu onların birbirleriyle ilişki kurmalarını, uyum sağlamalarını ve koordine etmelerini sağladı, bunun zorluğuna rağmen, ancak bu geçilebilir bir ihlaldir. Fakat organizmanın yüzden fazla organında aynı anda rastgele mutasyonların meydana gelmesi ve orantılı olması, birbiriyle bağlantılı olması ve tek bir işlevi yerine getirmesi konusunda anlaşmaya varması.. Bu bilimsel olarak imkansızdır. Daha açık bir ifade ile, kalpteki rastgele bir mutasyonu örnek alalım Kendi işlevine uyum sağlayıp ve eşleşir ve aynı zamanda onlarca başka organın işleviyle.. Bu rastgele olamaz, tüm doğal olasılık yasalarını çiğner.
Bunun da bir varlıkta ortaya çıktığını kabul edersek, bahsettiğimiz gibi imkansız olsa da.. İşte evrim teorisinin cevaplayamadığı bir soru.. Evlilik nasıl oldu? Bunu açıklamaya çalışan herkes, yani evlilik, zayıf ve mantıksız açıklamaları yaptı.. Kendi kendine üreyebilen ve neslini sürdürebilen bir organizma, onunla üremek için başka bir organizmaya ihtiyaç duymaz. Bu çok önemli bir kuraldır - özellikle doğal seçilim yasasında – çünkü bir organizmanın üremek için başka bir organizmaya ihtiyaç duyması onu zayıflatır ve gücünü azaltır. Bir daha diyorum ki: Bu çift nasıl yaratıldı? Ve neden gerekliydi? Bu evlilik meselesi, evrim teorisinin geçersizliğinin ve saçmalığının en büyük delili olmakla birlikte, ilahi mucizenin en büyük delillerinden biridir. Bu nedenle Kur'an'da birden fazla yerde zikredilmiştir. Rastgele mutasyon sadece bir organizmada atlatalım, ancak iki ayrı organizma arasında bu asla olamaz, çünkü evrim teorisine göre bu organizma bağımsız mutasyonlara sahip olup diğeri de bağımsız mutasyonlara sahip olacaktır. Mutasyonlar iki ayrı organizma arasında birbirini tamamlayıcı hale gelmek için özellikle hayati fonksiyonlarda nasıl meydana geldi? Üreme sistemi, hamilelik ve doğumu düşünelim. Bu uyum ve bu bütünleşme rastgele mutasyonların sonucu olamaz. Ayrıca, türler mutasyon yoluyla bir türden türemişse, neden her yerde sonsuz sayıda ara geçiş formu görmüyoruz? Bu teoriye göre sonsuz sayıda ara geçiş formu olmalı... O halde neden yerkabuğunda çok sayıda var olan geçiş evrelerindeki canlıları bulamıyoruz? Neden sadece tam gelişmiş organları ve işlevleriyle canlıları buluyoruz? Daha doğrusu mesele bundan öte.. Canlı hücrenin yapısı o kadar karmaşıktır ki, farklı yapı ve işlevlere sahip bileşenlerinin tesadüfen bir araya gelmeyeceğini söyledik, ancak meydan okumada ısrar ederek tüm bu çabayı - koşulları ve rastgele mutasyonları - kısaltacağız ve tamamen büyümüş, bileşikler ve elementler ile hazır bir hücre getireceğiz - yani her bakımdan hazır - ama canlı organizmadan kökünden sökülmüştür - canlı organizmadan ayrılır ayrılmaz yaşamını kaybeder - Hayata geri getirebilen var mı? Bileşenlerinde ve elementlerinde hazır olmasına rağmen, mutasyonlara veya koşullara ihtiyaç duymaz. (Ey ateistler, hazırken alın onu hayata geri getiriniz) .. Bu mümkün değil, imkansızdır. Yani hayat meselesi çok derin bir meseledir, sadece bir hücre, enzimler, çekirdekler ve mutasyonlar değil, çok daha derindir ve bu da onun rastgele oluşamayacağını teyit etmektedir. Ayrıca evrim teorisini çürüten önemli bir konu var - böyle görüyorum - bu da duygular... sevgi, şefkat, fedakarlık ve merhamet gibi iyilik duyguları.. Bu, doğal seçilime dayanan evrim teorisiyle çelişir. Doğal seçilim, yani orman yaşamı, en güçlü olanın hayatta kalması demektir. Merhamet ve fedakarlık duyguları nereden geliyor?
İşte evrim teorisinde dikkat edilmesi gereken bir not.. Değişen şartlar ve ortamlar sonucunda bazı canlılarda meydana gelen evrim, adaptasyon ve mutasyondur. Bu, hikmet sahibi büyük bir Yaratıcı'dan kaynaklanan akıllı bir gelişmedir. Bunda ihtilaf yoktur, bilakis bu, Aziz ve Celil olan Allah'ın kudretinin bir delilidir.
Sonsuz Maymun Teoremi*:
“Felsefi kural şöyle der: Bir görüşün doğruluğuna ilişkin kanıt, karşıt görüşün yanlışlığına ilişkin kanıtla birleştirilirse, felsefi bir kanıt tam olarak kabul edilir. Bu yüzden nükleer fizik ve evren alanında doktorası olan bilim adamı Gerald Schroeder'in "Allah'ın İlmi" (Sience of God) adlı kitabında "Sonsuz Maymun Teoremi" olarak adlandırdıkları kanıtı çürütmesini çok beğendim. Bu görüşe sahip olanlar, tesadüfen ortaya çıkan yaşam olasılığını, bir grup maymunun sonsuz bir süre boyunca bir daktilonun tuşlarına gelişigüzel basmasına benzetirler. Maymunların sonsuz denemelerinden birinde tesadüfen Shakespeare'in Soneleri'inden bir şiiri neredeyse kesin olarak yazabileceklerini düşünüyorlar. Schroeder çürütmesine, İngiltere Sanat Konseyi tarafından yürütülen, araştırmacıların altı maymunu bir ay boyunca kafese koydukları ve düğmelerine basmaları için eğittikten sonra bir bilgisayar klavyesini yanlarında bıraktıkları bir deneyi sunarak başlıyor. Sonuç 50 yazılı sayfa, tek bir doğru kelime olmadan, bu kelime A gibi tek bir harf olsa bile, onu bir kelime olarak kabul etmek için A harfinden önce bir boşluk ve ondan sonra bir boşluk olması gerektiğini unutmayın. Klavye otuz tuş içeriyorsa, her denemede tesadüfen tek harfli bir kelime alma olasılığı 1/27,000 olur. Bundan sonra Schroeder bu olasılıkları Shakespeare'in şiirine (Sone Şiiri) uygulamış ve sunumunun sonuçlarını şu şekilde ortaya koymuştur:
1- Şiirin harflerini saydım ve 488 olduğunu buldum. Bu Sone'deki (şiirin başlığı) bilgisayar klavyesindeki tuşlara basarak tesadüfen bulma olasılığımız nedir (yani 488 harf sonedeki ile aynı sıradadır)? Olasılık, bir bölü 26'nın kendisiyle 488 kez çarpımıdır.
2- Bu da 10(-680)'a eşittir. Bilim adamları evrendeki parçacıkların (elektronlar, protonlar ve nötronlar) sayısını hesapladıklarında 1080 buldular. Bu, deneyleri yürütmek için yeterli parçacığın olmadığı ve 10600 parçacığa daha ihtiyacımız olacağı anlamına gelir.
3- Evrenin tüm maddesini, her biri bir gramın milyonda biri ağırlığındaki bilgisayar çiplerine dönüştürürsek ve her çipin saniyede bir milyon deneme hızındaki maymunlar yerine denemeler yapabileceğini varsayarsak, Evrenin yaratılmasından bu yana yapılan girişimlerin sayısının 1090 olduğunu buluyoruz. Yani, yine aynı miktarda 10600 daha büyük bir evrene veya evrenin daha uzun bir yaşına ihtiyacınız olacak!
Tesadüfün bir kanunu vardır, (olasılıklar kanunu), bu yüzden uzmanlar her davacıyı, cehaletini ve delillerinin tutarsızlığını örtbas etmek için istediğini ona atfetmeye bırakmadılar.
Schroeder'in bu sunumuyla ateistlerin dayandığı rasyonel argüman tamamen çökmüştür. Buna, evrenin yapısındaki muazzam karmaşıklığın ve DNA molekülünün çalışmasının sağladığı kanıtların gücünü de eklersek, o zaman hüküm ve hikmet sahibi olan Allah'ın varlığının tam felsefi ve bilimsel kanıtına sahip oluruz.”
Flew, A.n. Yanılmışım Tanrı varmış. (A. Şerif, Bir Zihin Yolculuğu)
“Antony Flew diyor ki, bir daha söylüyorum: Tanrı'ya yolculuğum tamamen zihinsel bir yolculuktu. Kanıtın beni nereye götürdüğünü takip ettim ve bu sefer beni ebedî diri, maddi olmayan, her zaman ve her yerde hazır bulunan, her şeyi bilen, her şeye gücü yeten Tanrı'ya götürdü.”
Kaynak: “Bilimsel düşünce ve dinsel inanç” Başlıklı Bir Makale /Yazar: Prof. Dr. Osman Hammoud.
Ayrıca kaderin mukadder olduğunu, yazıldığını ve hesaplandığını ve tesadüf olmadığını ispatlayan rüyalardır. İnsan bazen bir rüya görür sonra sabah aydınlığı gibi vâzıh ve âşikâr zuhûr eder.. Olaylar önceden yazılmamış ve önceden belirlenmiş değilse bu nasıl olur ki? Her ne kadar bilinçaltıyla veya psikolojik durumla açıklamaya çalışsalar da belki bazıları bu mantıkla açıklanabilir. Ancak birçok rüya bilinçaltının sonucu olamaz. Bilinçaltı zihin görünmeyeni tahmin edemez.. Hayatında hiç görmediğin ve hiç tanışmadığın insanlar, onları bir rüyada görüyorsun, sonra onları gerçekte görüyorsun, rüyada gördüğün aynı görünümde, ayrıca olaylar, durumlar ve yerler tıpkı kopyalanmış gibidir. Bu da hayatın rastgele mutasyonlara bırakılmadığını, hayattaki herşeyin kesin olarak hesaplandığını gösteriyor.
Ateistler genellikle evrenin onu yöneten sabit fiziksel yasalara göre işlediğiyle böbürlenirler... Eğer tefekkür edersek, bu kanunların Yaradan'ın varlığının en büyük delillerinden biri olduğunu görürüz. Fiziksel, kimyasal ve biyolojik kanunlar, yerçekimi, hareket, hız, basınç, ses, ışık, elementler kanunları vs. Bunlar değişmez kanunlardır. Kanun, sabit değerler ve kurallar demektir. Kanun sabit olmadıkça kanuna diyemeyiz. Asıl soru şu: Tesadüf ve gelişigüzellik sonucunda sabit kurallar ortaya çıkabilir mi? Tesadüf ve gelişigüzellik onu asla sabit tutmaz, aksine onu değiştirir. Bu, kanunun niteliğini geçersiz kılar. Kanunların nasıl sımsıkı bir şekilde oluşturulup istikrara kavuşturulup diğer kanunlarla uyumlu oldu? Sabit kanunlar oldukları için, bu onların bir boşluktan gelmediklerini ve rastgele tesadüflerin sonucu olmadıklarını gösterir.
Sizleri bilim insanları ile bırakıyorum
Albert Einstein: Adı deha ile eş anlamlı olan görelilik teorisinin yazarı.Tanrı hakkında ne diyor:
“Einstein, her şeyi bilen, her şeye gücü yeten, ezeli ebedi, zaman ve mekândan münezzeh olan bir Yaratıcı'ya inanır. Einstein yazılarında Tanrı'yı birkaç isim olarak adlandırdı - En Üstün Akıl - Sonsuz Yüce Ruh, Aşkın Akıl. Bunun inancına delil olarak da meşhur “Tanrı Zar Atmaz” sözü bize yeter. Bu, matematik, fizik veya kimya yasalarının asla yanılmadığı anlamına gelir.”
Amr Şerif, Bir Zihin Yolculuğu
Tanrı zar atmaz, bu da evren rastlantısal olmadığı anlamına gelir. Bu mânâdaki Cenab-ı Hakk'ın şu sözüyle olan uyumuna bakın: "Biz gökleri, yeri ve bunlar arasındakileri oyun olsun diye yaratmadık. Eğer bir eğlence edinmek isteseydik, onu kendi katımızdan edinirdik, bunu asla yapmayız." Enbiyâ Suresi - 16-17. Ayet Meali
Isaac Newton:
Newton'un keşiflerinin en ünlüsü hareket ve yerçekimi yasaları olsa da, dünyayı sadece bir makine olarak görmeme konusunda uyardı. Yerçekiminin gezegenlerin hareketini açıkladığını ama gezegenleri kimin hareket ettirdiğini açıklamadığını söyledi. Allah her şeye hükmeder ve var olan veya yapılabilecek her şeyi bilir.
“Werner Heisenberg: Bir Alman bilim adamı şöyle diyor: Manyetik iğneyi kuzeye ve güneye doğru yerleşmek için ne kontrol ediyor?Bilge ve yetenekli bir güç tarafından yönetilen etkileyici bir sistemdir. Bu gücün varlığı sona ererse, korkunç felaketler insan ırkını alt üst eder, nükleer patlamalardan ve imha savaşlarından daha beter felaketlerdir.”
Darwin: Ünlü biyolog.. Evrim teorisini ortaya atan bilim adamı
Otobiyografisinde şunu kanıtlamıştır: Bizimki kadar büyük ve içinde insani yeteneklere sahip bir canlının bulunduğu bir evrenin, başlangıçta tamamen kör tesadüflerle veya "ihtiyaç icadın anası" olduğu için ortaya çıktığını hayal etmek çok zor, hatta imkansızdır.
Bu varoluşun ilk sebebini etrafıma baktığımda, 'akıllı bir tasarımcı var olduğu için' söylemeye motive oluyorum ve bu yüzden Tanrı'nın varlığına inanıyorum.
Bu çok önemli sözleri düşünün, kime ait? Evrim teorisinin yazarının kendisine aittir. Bu, bu teoriyi istismar eden ve kendi heveslerine göre yorumlayan ateist materyalistlerin sözleri üzerinde düşünmek için zihni geri getirir.. Darwin, evrim teorisi veya hipotezini ortaya koyduğunda, onu dinlere aykırı olmayan tamamen bilimsel bir bakış açısıyla ortaya koydu. Darwin canlıların evrimini açıklamaya çalışmış, bir yaratıcı olmadan başladığını, tesadüfen veya gelişigüzel oluştuğunu söylememiştir. Hatta söylemediklerini ona (Darwin’a) mal ettiler, teoriyi ilahi olmayan bir din haline getirdiler. Çinli büyük paleontolog Jin Yuan Shen bu konuda şöyle demiştir: Çin'de Darwin'i eleştirebilirsiniz ama hükümeti eleştiremezsiniz. Amerika'da hükümeti eleştirebilirsiniz ama Darwin'i eleştiremezsiniz. Bilim camiası, (bilimsel sabitler olan) ışığın hızından veya yerçekiminin büyüklüğünden şüphe ettiğinizi kabul eder, ancak Darwinizm'den şüphe ettiğinizi kabul etmez. Nitekim ABD'de Darwinizm'e karşı çıkan üniversite hocaları idari işlere yönlendirilmekte ve öğrencilere ders vermeleri yasaklanmaktadır. Bilim adamlarının açıklamalarını, Oxford Üniversitesi Felsefe Profesörü filozof John Foster'in (Kanunların Yaratıcısı Tanrı'dır) adlı kitabında bu mantıklı açıklamayla sonlandıralım. "Diyor ki: Eğer tabiat kanunlarının varlığını kabul edersek, o halde bu düzenlilik, hikmetli, kudretli bir Allah'ın varlığı ile basit ve tam olarak izah edilebilir."
Anthony Flew şöyle diyor: İnsanın kaderini kontrol eden bir Tanrı varsa, O'nu tanımamak ve O'nu memnun etmek için çalışmak aptallık olurdu. Duyularımızla algıladığımız, canlının beynini ve tüm hücrelerini oluşturan maddenin ötesini de algılayamıyorsak, bu maddeye hayat ve kavrayış sağlayan hiçbir gücün olmadığı anlamına gelmez. Ancak bu yalnızca duyularımızın onları doğrudan algılayamadığı anlamına gelir. Şerif (2011, s. 93), bu âlimlerin sözlerini şöyle özetlemektedir: “Evrenin ardındaki İlâhî hikmeti kabul eden ilim adamları, felsefî bir kavramı savunmak için delil sunmazlar. Ama modern bilimin gösterdiği ve adil ve mantıklı zihinlere empoze ettiği bir gerçeği, bağlayıcı ve reddedilemez gördüğüm bir argümanla ifade ediyorlar.
Kaynak: “Bilimsel düşünce ve dinsel inanç” Başlıklı Bir Makale /Yazar: Prof. Dr. Osman Hammoud.
Evet sayın okuyucular.. Bu konuda çok miktarda malzeme topladım, ancak özellikle aynı anlamı taşıdığı ve aynı gerçeği doğruladığı için özetlemeyi tercih ettim. Kendi kendime, önceki delillere inanmayan, açık olduklarına rağmen, kibirli biridir, bilgi aramaz ve gerçeği istemez ve bu nedenle konunun dışına çıkmanın faydası olmaz dedim. Belki de bu konuyla ilgili (iyi ve kötü, yönetim ve seçim, ölüm ve diriliş vb.) bazı derin soruları yanıtlayan başka bir makaleye ihtiyacımız var, ancak şimdi tartışmamızın konusu bu değil..
Makalemizin temel amacı, evrenin boşuna yaratılmadığını, akıllı bir tasarımcının ve her şeyi kontrol eden büyük, yetenekli, hakim bir gücün olduğunu kanıtlamaktır. O, Aziz ve Celil olan Allah'tır.
Sonunda diyorum ki:
Eğer bu evrenin yaratılışının arkasında büyük, güçlü ve yetenekli bir Yaratıcı olduğundan eminsek.. Daha güçlü olmamız, tehlikelerden korunmamız ve güvenliğimizi sağlamamız için O'nu daha çok tanımak ve O'na daha çok yaklaşmak akıllıca değil mi? Bu konuyu görmezden gelmek büyük ve tehlikeli bir macera değil mi?
İşte konumuzla ilgili çok önemli bir soru:
Pek çok din ve mezhep vardır ve hepsi doğru ve haklı olduğunu iddia eder. Gerçek dini nasıl bilebilirim? Ya da haklı olduğumu nasıl anlarım?
Bu sorunun cevabı pek çok kolay değilki.. ciltler gerektirir. Ancak ben hakikati arayana hakikate ulaştıracak temel kuralları vereceğim.
İlk ve temel şart: Bu dinde olması gereken ve bu makalede sunduklarımızla uyumlu olan, bu dinin veya bu doktrinin Tevhid'e (Tevhit Dini) çağırıyor olması. Yani En büyük, En yüce ve Tek olan -şüphesiz- Tek tanrı'yı tanıyan bir dindir. Cenâb-ı Hak, birden fazla ilah sahibi olmanın imkânsızlığını anlatırken şöyle buyurmuştur: "Allah asla çocuk edinmemiştir. O’nunla beraber başka bir tanrı da yoktur; aksi taktirde her tanrı kendi yarattıklarını alıp bir tarafa çekilir ve mutlaka o tanrılardan biri diğerine baskın gelmeye çalışırdı. Doğrusu Allah o müşriklerin yakıştırdıkları şeylerden münezzehtir." Mü'minûn Suresi - 91. Ayet Meali
Bu tartışılmaz bir mantıktır.
İkinci şart: Bu büyük Allah'a ibadet etmemiz ve ona yaklaşmamız için -ibadet yöntemini açıklayan bir metod olmalı. Bu metod Allah'ın kendisinden olmalı, doğru olmalı ve içeriği değiştirilmemiş olmalıdır. Geçerliliğinin şartlarından biri, biz bu büyük Allah tarafından gönderilen Elçiye ulaşana kadar mütevatir olmasıdır. Elçi yaşadığımız çağa ne kadar yakınsa, onun hakkında nakledilen sözler o kadar doğru olur. Daha açık bir ifade ile, Allah'ın insanlara gönderdiği son elçiden almalıyız.
Üçüncü şart: Bu dinin kendinden öncekileri tamamlaması ve diğer semavi dinleri veya mezhepleri tanıması. Bütün semavi dinler Allah'tandır, hepimiz onlara inanmalıyız ve Yaratan'ın bir olduğunu ispatlayan tamamen mükemmel ve şaşırtıcı bir sistemdir. Semavi dinlerden birini inkâr edersek veya elçilerden birini inkâr edersek, gerisini mutlaka inkâr etmiş oluruz.
Makalemize burada son veriyorum. Birazda olsa aklımızı kullanırsak evrenin büyük bir yaratıcısı var olduğundan emin oluruz. Son olarak Allah'ın bana lütfettiği şey budur. Güzel anlatmış isem bu Allah'ın lütfundandır, hata yapmış isem kendimden ve şeytandandır.
Yazar: Hamid Ali Abdul Rahman Al Hamid Al-Ghamdi

التعليقات

التعليقات ( 0 )

التعليقات ( 0 )

جميع الأوقات بتوقيت جرينتش +4 ساعات. الوقت الآن هو 12:26 مساءً الخميس 18 سبتمبر 1445.